Project Nekton,
van start-up naar sterk merk.

Bij Project Nekton zijn ze gepassioneerd door licht. Ze ontwerpen, realiseren en optimaliseren energiezuinige lichtconcepten op maat. Hierbij gaan duurzaamheid, comfort en digitale innovatie hand in hand (in hand).

 

Wat tweeënhalf jaar geleden nog een start-up te noemen was, opgericht door Cédric, Guy & Stephane, is nu een scale-up. En zo was ook de tijd rijp om de huidige branding tegen het licht te houden. Cayman bood de nodige ondersteuning om het merk scherp te stellen en zo een coherent merkverhaal te bouwen.

Starten bij de essentie

Project Nekton is erg purpose driven, maar alles op een heldere manier vertellen, is niet evident. We startten bij de essentie: ons volledig onderdompelen in de wereld van Project Nekton. Hiervoor organiseerden we een strategische brand workshop waarin we stilstonden bij enkele elementaire vragen: wie en wat is Project Nekton? Wat is het doel van het bedrijf? Welke doelgroepen definiëren we? Welke ambities liggen er? En welke uitdagingen gaan hiermee gepaard? In welke context is het bedrijf actief, wat beweegt daar? 

 

We schreven een heldere visie en missie neer en vertaalden dit naar een duidelijk merkverhaal en een mooi merkmanifest. Daarnaast gingen we ook op zoek naar de eigen stem van het bedrijf dankzij onze befaamde brand archetypes-oefening.

‘Met Project Nekton maken we het onze persoonlijke missie om onze expertise in verlichting in te zetten in de transitie naar een duurzamere wereld.’

Een verhaal dat ook visueel klopt.

We startten niet van nul. Project Nekton had al een logo en huisstijl die we een grondige screening gaven. Waar nodig brachten we aanpassingen aan om tot een visuele branding te komen die overeenstemt met het verhaal dat we willen vertellen. We voegden bovendien een herkenbaar kleurenpalet met gradiënt toe. Onze inspiratie haalden we bij de zonsopgang boven de oceaan.

 

Isn’t it nice when everything comes together… in the light of day? 

Wij zetten onze tanden graag in jouw project

Graag op avontuur met Cayman?

    Blijf op de hoogte

    Nieuwsgierig van aard? Blijf op de hoogte van onze bijzondere vangsten en creatieve vondsten.