Tijdloze leeskits voor
Vlaanderenleestdag 2024

Op dinsdag 23 april, niet toevallig Wereldboekendag, vond Vlaanderenleestdag plaats. Een dag waarop iedereen wordt opgeroepen om te lezen. Want zien lezen, doet lezen. 

 

Als beruchte boekenverslinders kregen we de opdracht om een toolkit te ontwikkelen met als doel scholen en organisaties te motiveren om op Vlaanderenleestdag aan het lezen te gaan. Het bestaande “Lees. Altijd. Overal.” moest behouden blijven als koepelconcept, maar voor de rest mochten we onze creativiteit de vrije loop laten, mits we het tijdloos en maximaal toegankelijk hielden.

Een storm aan leestips

Met volle goesting gingen we aan het brainstormen. Zo ontwikkelden we een uitgebreide reeks aan tips om leesmomenten vorm te geven doorheen de werk- of schooldag. Elke tip kreeg een unieke naam met een knipoog. Nog unieker zijn de begeleidende illustraties, getekend door onze creative director/inhouse tekengenie Hendrik. De tips gaven we vrolijke omschrijvingen gericht naar scholen en bedrijven en het geheel doopten we tot “leeskit”. 

Ben jij een winnaar?

Een wedstrijd om mensen te stimuleren, mocht niet ontbreken. Scholen en bedrijven kunnen deelnemen door een foto in (lees)actie op socials te delen. De winnaar ontvangt vier keer, per seizoen, een boekenpakketboeket. Wil je kans maken? Alle informatie kan je terugvinden in de leeskit. Deelnemen kan tot 28 april 2024.

Op promotour

Om Vlaanderenleestdag en de leeskits te promoten, lanceerde de Vlaamse Overheid een communicatiecampagne waar we ads, omslagfoto’s en organische posts voor maakten. In de leeskits vind je ook “Wij lezen mee” posts terug die scholen en bedrijven kunnen inzetten om hun deelname bekend te maken. En zo verspreidt het verhaal zich als vanzelf… Zo werden de leeskits al meer dan 2500 keer gedownload na één week!

Bedankt voor de zeer vlotte en goede samenwerking, we zijn allemaal (en zoals je weet, zijn we met veel ;-)) zeer tevreden van het proces en het eindresultaat!”

Marijke Stevens, Communicatiemedewerker Departement Onderwijs en Vorming

#vlaanderenleestdag2024

Wij zetten onze tanden graag in jouw project

Graag op avontuur met Cayman?

    Blijf op de hoogte

    Nieuwsgierig van aard? Blijf op de hoogte van onze bijzondere vangsten en creatieve vondsten.