• Cases
  • Stadsbestuur Brugge

Vierkant tegen eenzaamheid

Het kan iedereen overkomen… leven (en sterven) in eenzaamheid. De Stad Brugge doet er alvast alles aan om dit taboe aan te pakken. Cayman droeg bij aan het anti-eenzaamheidsplan met een hartverwarmend filmpje met authentieke getuigenissen.

We staan er te weinig bij stil, maar een jonge mama en een sportieve tiener kunnen even eenzaam zijn als een bejaarde weduwnaar. Om die clichés te doorbreken lieten we hen zelf hun verhaal vertellen, in alle discretie.  

Authentieke en activerende communicatie

Cayman bedacht het concept om niet zomaar acteurs op te voeren, maar echte getuigenissen te brengen. Hiervoor konden we rekenen op de medewerking van vzw Wieder. Uit respect voor de privacy van deze moedige getuigen filmden we niet in hun eigen woning en vermelden we geen namen. De regie vertrouwden we toe aan Annabel Verbeke, bekend van haar sociaal bewogen documentaires voor o.a. VRT en Canvas.

Het resultaat is een verhaal met portretten die raken. Het is dan ook de bedoeling om mensen aan te zetten tot actie. Eenzaamheid is een zaak van iedereen. Ontdek op de campagnewebsite ‘Ik ben tegen van Stad Brugge wat je zelf kan doen.  

Opnames 'Vierkant tegen eenzaamheid'

Deel op LinkedIn