Vierkant tegen eenzaamheid

Het kan iedereen overkomen… leven en sterven in eenzaamheid. De Stad Brugge doet er alles aan om dit taboe te doorbreken. Cayman droeg bij aan het stadsactieplan Vierkant tegen eenzaamheid met een treffende short docu met authentieke getuigenissen van mensen in eenzaamheid.

Campagne 'Vierkant tegen eenzaamheid' voor Stad Brugge

In de zomer van 2017 werd de Stad Brugge opgeschrikt door vier eenzame overlijdens. Deze confronterende vaststelling was de aanleiding voor het stadsactieplan Vierkant tegen eenzaamheid.

We staan er weinig bij stil, maar een jonge moeder of een sportieve tiener kunnen even eenzaam zijn als een gepensioneerde weduwnaar. Om dit cliché te doorbreken lieten we hen zelf hun verhaal vertellen.

Authentieke en activerende communicatie

Cayman bedacht het concept om geen acteurs, maar echte getuigen op te voeren. Voor de casting konden we rekenen op de medewerking van vzw Wieder en voor de regie werkten we samen met Canvas-regisseuse Annabel Verbeke, bekend van haar sociaal bewogen documentaires.

Het resultaat is een verhaal met portretten die pakken. We willen hiermee de burgers van de stad tonen dat je ook van onderuit de strijd tegen eenzaamheid mee kan ondersteunen. Eenzaamheid is immers een zaak van iedereen.

Dit is behavioural design op z’n mooist.

Het maken van de short docu voor 'Vierkant tegen eenzaamheid'
Het maken van de short docu voor 'Vierkant tegen eenzaamheid'
Het maken van de short docu voor 'Vierkant tegen eenzaamheid'

Wij zetten onze tanden graag in jouw project

Graag op avontuur met Cayman?

    Blijf op de hoogte

    Nieuwsgierig van aard? Blijf op de hoogte van onze bijzondere vangsten en creatieve vondsten.