Gentenaars nudgen naar een groenere stad

Stad Gent wilde met een permanente installatie haar ambitie tonen om klimaatvriendelijke oplossingen aan te bieden, en tegelijk de burgers motiveren om groen te plaatsen op hun eigen dak. Groendaken hebben namelijk tal van voordelen, zo helpen ze bijvoorbeeld bij een schonere lucht en vangen ze klimaatpieken en -dalen op in de stad. En ze zijn ook nog eens leuk om naar te kijken.

Als het over planten gaat, kunnen we helemaal wild gaan, maar het moest ook haalbaar zijn, en dan ligt de uitdaging erin om grootse plannen creatief aan te pakken. Maar laat creatieve oplossingen nu net onze specialiteit zijn!

Bestickering van een bushokje in Stad Gent voor het project Groendaken

Inspirerend voorbeeld

Stad Gent wilde de eerste stap naar meer groendaken ook zelf zetten. Daarom kregen de bushokjes ook een groendak, met een mix van vetplanten en grassen. Die brengen meer groen in de stad, stimuleren de biodiversiteit, verminderen fijn stof, houden regenwater vast en zorgen voor verkoeling op warme dagen. Een inspirerend voorbeeld én een duurzame meerwaarde voor de burgers!

Kleur in de stad

We staken vier bushokjes in een nieuw groen jasje op het Woodrow Wilsonplein – in de volksmond ook wel gekend als ’t Zuid. De volledig bestickerde bushokjes geven informatie en nudgen de Gentenaar om deel te nemen aan een milieuvriendelijke stad. Voeg daaraan toe een wervelende slogan, frisse kleuren en illustraties, dan heb je de ideale tools om de voordelen van groendaken in de verf te zetten!

Het eerste zaadje

Stad Gent wil met deze campagne ook onderzoeken of ze nog meer bushokjes milieu- en klimaatvriendelijker kunnen maken. De vier bushokjes zijn dus nog maar het begin, hopelijk zien we binnenkort steeds meer groendaken ontkiemen in de stad – ook bij bewoners.

Bestickering van een bushokje in Stad Gent voor het project Groendaken
Bestickering van een bushokje in Stad Gent voor het project Groendaken

Wij zetten onze tanden graag in jouw project

Graag op avontuur met Cayman?

    Blijf op de hoogte

    Nieuwsgierig van aard? Blijf op de hoogte van onze bijzondere vangsten en creatieve vondsten.