Moderne branding voor een middeleeuwse bibliotheek

Dat heb je goed gelezen, Mmmonk met 3 keer M. En dat is niet zomaar. Het staat voor Middeleeuwse Monastieke Manuscripten Open Netwerk Kennis. Mmmonk is een initiatief van de Openbare Bibliotheek Brugge, de Universiteitsbibliotheek Gent, het Grootseminarie Brugge en het Bisdom Gent. Samen verzamelen ze 4 manuscriptencollecties en stellen ze de 820 middeleeuwse handschriften digitaal beschikbaar via de innovatieve technologie IIIF (uitgesproken “Triple I-F”). Vier middeleeuwse bibliotheken die je dus zomaar op je scherm kan doorbladeren!

 

 

Een innoverend project met ongelofelijke meerwaarde. Wij zorgden voor een sprekend campagnebeeld, heldere slogan en een visuele stijl die net zo vernieuwend is als het project. 

Iconische stijl

In de huisstijl zoeken we de raaklijn tussen oud en nieuw. De kleuren zijn gedurfd modern, voor een interessant visueel contrast met de middeleeuwse vormgeving. De typografie doet denken aan de 14-eeuwse handschriften, maar met een strakke look brengen we die naar het digitaal tijdperk. De drie M’en hebben we vereenvoudigd naar drie pennenstreken. Op die manier verwijzen we naar de technologie IIIF, en blijft de naam duidelijk leesbaar. 

 

Het campagnebeeld vat in een oogopslag samen waar het voor de doelgroep om draait: middeleeuwse handschriften doorbladeren op elk scherm. We brengen twee botsende werelden samen: de middeleeuwse abdij en pupiter combineren we met een hedendaagse iPad. De copy benadrukt de rijkdom van het project en kan ook handig aangepast worden naargelang de communicatiedrager: soms scroll je, soms swipe je

Eyecatcher in de bib

Liep je onlangs de Openbare Bibliotheek van Brugge binnen, dan zag je heel zeker de opvallende Mmmonk informatiezuil. Daarop kan je meer informatie lezen over de manuscripten. Via de ingebouwde iPad kan je ze ook doorbladeren. Wil je graag zelf eens een middeleeuws handschrift lezen, ga dan zeker piepen in de bib en have fun scrolling

Wij zetten onze tanden graag in jouw project

Graag op avontuur met Cayman?

    Blijf op de hoogte

    Nieuwsgierig van aard? Blijf op de hoogte van onze bijzondere vangsten en creatieve vondsten.