Gent wijst fietsers persoonlijk de weg in & om de stad

Stad Gent wil fietsen naar en in  de stad nog aantrekkelijker maken, en investeert daarom in een Gents fietsnet: een netwerk aan fietsroutes waarlangs het aangenaam, veilig én snel fietsen is in en rond de stad. Job to be done voor Cayman? Het handige fietsnet bekend maken bij de Gentenaar en zo mensen stimuleren om de fiets te nemen!

Het Gentse fietsnet leidt je via autoluwe en groene trajecten door Gent en de omringende deelgemeenten. Je kan de wegwijzerborden volgen – daar staan de knooppunten op aangeduid, maar ook bestemmingen en de bijbehorende reistijd. Of je plant je traject op voorhand online via de fietsrouteplanner. 

Campagneconcept in 1-2-3

We kiezen voor een positieve, motiverende boodschap die aanslaat bij alle doelgroepen: dankzij het fietsnetwerk fiets je snel en gemakkelijk (“in 1-2-3”)  in en naar Gent. Dat vatten we in 1-2-3 samen in een campagnebeeld en slogan die de vlotheid van het fietsplan onderstrepen.

Gent Fietsplan Kaart

Video toont de weg

We brengen het fietsnet ook letterlijk in beeld: in een informatieve video zie je vier vrienden die in en rond Gent wonen. Ze spreken af om samen iets te gaan drinken op de Vrijdagmarkt, en maken elk gebruik van het fietsnet om daar snel, veilig en aangenaam te geraken. Onderweg zie je de bordjes, de rustige omgeving en de nieuw aangelegde fietspaden. We voorzagen ook een ingekorte versie van de video om op socials in te zetten. 

Sociale media campagne met gepersonaliseerde geotargeting

Op sociale media kunnen we de locatiedetails van gebruikers inzetten om de campagne helemaal op maat te maken van de doelgroepen en hun relevante content te tonen. Op basis van geotargeting personaliseren we de boodschap en het beeld dat in de advertentie komt. Zo zie je hoe lang het precies zou duren om van jouw buurt naar het centrum te fietsen.

 

Klik je op de advertentie, dan kom je op de fietsrouteplanner waar de bestemming al is ingevuld. Je hoeft enkel nog je eigen adres in te tikken en dan krijg je een duidelijke overzicht hoe je snel en gemakkelijk naar het centrum fietst.

Stap 1: je scrollt door Facebook of Instagram en je ziet de advertentie van Stad Gent

Stap 2: de reistijd die je ziet is aangepast aan de gemeente waar je je bevindt

Stap 4: je krijgt een duidelijk overzicht hoe je snel en gemakkelijk naar het centrum fietst

Stap 3: je klikt op de advertentie en komt op de fietsrouteplanner. Daar staat het centrum al ingevuld, je kan toestemming geven om jouw locatie automatisch te bepalen, of je tikt gewoon zelf je adres in

Stap 4: je krijgt een duidelijk overzicht hoe je snel en gemakkelijk naar het centrum fietst

Stap 3: je klikt op de advertentie en komt op de fietsrouteplanner. Daar staat het centrum al ingevuld, je kan toestemming geven om jouw locatie automatisch te bepalen, of je tikt gewoon zelf je adres in

Wij zetten onze tanden graag in jouw project

Graag op avontuur met Cayman?

    Blijf op de hoogte

    Nieuwsgierig van aard? Blijf op de hoogte van onze bijzondere vangsten en creatieve vondsten.