'Nurturing favourite places for generations to come'

Duurzaamheidsverslag Decospan

Duurzaamheid zit al lang verankerd in de bedrijfsstrategie van Decospan. De grondslagen ervan vastleggen in een duurzaamheidsverslag was dan ook een logische next step, nog voor dit wettelijk verplicht wordt vanaf 2025. Onze duurzaamheidsexpert begeleidde hen doorheen het volledige proces. Hierbij werden alle processen, producten en activiteiten onder de loep genomen en gefinetuned. 

Het resultaat? Een ambitieuze, maar haalbare duurzaamheidsstrategie die we beschreven in hun eerste duurzaamheidsverslag en de impact van Decospan op mensen, maatschappij en planeet transparant aantoont.

Go with the flow

Het opzetten van heldere, frisse rapportage die blijft boeien is geen evidentie. Gelukkig staat Cayman paraat om daarbij te helpen. Als communicatie-experten passen we onze knowhow toe op deze materie, door een aantrekkelijke structuur, lay-out en stijl uit te denken.

We volgen hierbij een handig stappenplan dat we personaliseerden voor het verhaal van Decospan. Dit na een grondige kick-off meeting waarin we de verwachtingen afstemden.

On-brand design met extra shwung.

We trokken de architecturale stijl door die eigen is aan de Decospan branding, maar voegden ook extra grafische elementen toe voor wat extra ‘schwung’. Hiermee bewezen we meteen dat een duurzaamheidsverslag er helemaal niet saai uit moet zien.

Helderheid is key

Toegegeven, inhoudelijk is een duurzaamheidsverslag niet de meest luchtige literatuur. Door een heldere structuur en duidelijke infographics slaagden we erin complexe materie overzichtelijk te brengen.

To print or not to print?

We kozen ervoor om het volledige verslag digital first te maken met focus op een zo comfortabel mogelijke digitale leeservaring. Geen dubbele pagina’s met ellenlange tekstblokken die op je scherm niet leesbaar zijn, maar behapbare slides waar je dankzij de interactieve navigatie moeiteloos je weg in vindt.

Bovenop de digitale variant, maakten we een verkorte versie gezien de behoefte aan een tactiele ervaring. We volgden dezelfde stijl, maar met het oog op print. We kozen voor een elegant liggend formaat en drukten (uiteraard) op duurzaam FSC-gecertifieerd papier.

De kop is eraf

Met dit duurzaamheidsverslag is de eerste stap voor Decospan gezet. Een kompas om hun ambitieuze plannen verder in uitvoering te brengen en te blijven ontwikkelen op vlak van duurzaamheid. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Wij zetten onze tanden graag in jouw project

Graag op avontuur met Cayman?

    Blijf op de hoogte

    Nieuwsgierig van aard? Blijf op de hoogte van onze bijzondere vangsten en creatieve vondsten.