De Steiger, een bijzondere rebranding

De Steiger, een voorziening in bijzondere jeugdhulp, maakte een grote omwenteling: de laatste jaren evolueerden ze zelf sterk en daarnaast werd ook de sector volledig hervormd.
Tijd dus voor een rebranding met een positief staartje.

 

Een nieuwe identiteit,
verankerd in de werking.

Onze eerste zorg ging uit naar het creëren van een breed draagvlak onder de stakeholders.  Samen gingen we op zoek naar de essentie van hun verhaal. De vernieuwde Steiger wil veel meer nadruk op de warmte, geborgenheid en veiligheid die ze bieden.

 

Naast deskresearch om ons te verdiepen in de thematiek, interviewden we ook verschillende medewerkers en beleidsmakers om een helder beeld te krijgen van de werking gisteren, vandaag en morgen. 

“De rebranding is zeer geslaagd. Het zal ons zeker helpen het warme gevoel nog meer in huis te krijgen. We zijn zeer blij dat we met Cayman in zee gingen.”

Pieter Jegers,  kwaliteitscoördinator – de Steiger

De kern van de zaak.

We namen de insights mee naar onze gezamenlijke strategische brand workshop om de brand essence van de Steiger in kaart te brengen. We gingen op zoek naar de persoonlijkheid, de waarden, en het hogere doel van de Steiger. 

De Steiger is geen eindbestemming.
Kinderen verblijven er zo kort mogelijk, maar zo lang als nodig. Vanuit het geloof dat elk kind thuis hoort te zijn, en zonder zorgen moet kunnen opgroeien, ontstond een merkverhaal dat verteld wordt doorheen alle communicatie van de Steiger.

Een manifest dat je niet ongeroerd laat.

De medewerkers van de Steiger hebben allen een gemeenschappelijk doel: Er zijn voor de kinderen. We brachten dit doel onder woorden in een manifest.

Een nieuw gezicht voor de Steiger

Ook de visuele identiteit kreeg een make-over zodat het merkverhaal hier naadloos in overloopt. We verwijzen subtiel naar de locatie van De Steiger, namelijk Koksijde, door te spelen met een golfje en dat op zijn beurt weer door te trekken is op allerlei manieren. Het resultaat? oordeel vooral zelf. 

Wij zetten onze tanden graag in jouw project

Graag op avontuur met Cayman?

    Blijf op de hoogte

    Nieuwsgierig van aard? Blijf op de hoogte van onze bijzondere vangsten en creatieve vondsten.