Waar is James?

Speurtocht voor Toerisme Oostende

Er was eens… James. De beste vriend van alle Oostendse kinderen, weet je nog? In opdracht van Toerisme Oostende mochten we de knuffelachtige mascotte tot leven brengen in een spannende speurtocht. Doorheen een kindervoet-vriendelijke wandeling, ontdek je spelenderwijs James én de stad Oostende.

Een speurtocht bedenken, hoe begin je daaraan? We trokken onze betere wandelschoenen aan en gingen eerst zelf op verkenningstocht in de Koningin der Badsteden. Zo brachten we een parcours in kaart met leuke hoekjes die onze jonge doelgroep zouden kunnen bekoren. 

 

Op zoek naar James

Bij de wandeling hoort het “Waar is James?” zoekboekje. Een activiteitenboekje helemaal in de stijl van Stad Oostende, maar dat ook vol weetjes, spelletjes, taalgrapjes en kindervertier staat. We cureerden daarna de vertaling van het boekje naar het Frans – geen evidentie als het over woordspelletjes gaat!

We wilden James ook écht tot leven laten komen. Daarom bedachten we een leuke verhaallijn om de speurtocht te kaderen. In korte filmpjes springt James letterlijk van het scherm, en wordt het al snel duidelijk waarom je James moet zoeken. 

Nu al nieuwsgierig naar het verhaal? Je kan de filmpjes hier bekijken. Spoiler alert! In het tweede filmpje zie je waar je speurtocht moet eindigen. 

James op sociale media

Misschien zag je James ook al naar je zwaaien op sociale media. Een leuke digitale campagne bereikt jong en oud in Oostende maar ook nog ver daarbuiten! 

Kriebelt het om James te gaan zoeken & Oostende te ontdekken? Download hier het digitale zoekboekje.

Wij zetten onze tanden graag in jouw project

Graag op avontuur met Cayman?

    Blijf op de hoogte

    Nieuwsgierig van aard? Blijf op de hoogte van onze bijzondere vangsten en creatieve vondsten.